קשרי חוץ

לשכת עורכי הדין בישראל ולשכת עורכי הדין הפדראלית הגרמנית מהדקות את הקשרים

19.05.2014

עו"ד הילי רג’ואן, ממונה על קשרי חוץ

במסגרת יישום אמנת הידידות שנכרתה לפני כעשר שנים בין הלשכות, לשכת עורכי הדין בישראל התארחה בחודש פברואר בכנס השנתי האירופי של מנהיגי הלשכות. בתחילת אפריל אירחו הלשכה וקונסול גרמניה בישראל את יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט של מדינת נורדריין ווסטפליה, ד"ר רוברט אורט ואת 25 חברי הוועדה על גג הלשכה. כמו כן, לרגל יום השואה הגיעה לארץ משלחת של חברי ועדים מעשרה מחוזות של לשכת עורכי הדין בגרמניה לרגל יום השואה.

בתאריכים 29-27 בפברואר 2014 התקיים בווינה הכנס השנתי האירופי של מנהיגי לשכות בו השתתפו ראש הלשכה, עו"ד דורון ברזילי ויו"ר הוועדה ליחסים עם גרמניה ואוסטריה, עו"ד מיכאל קמפינסקי. הכנס עסק בנושאי אבטחת מידע בעידן המודרני. בכנס השתתפו עשרות בעלי תפקיד מרכזיים בלשכות עורכי הדין באירופה וראשי ארגונים משפטיים בינלאומיים. המשלחת זכתה לקבלת פנים חמה מהמארחים, והפליא בתשומת לבו המיוחדת נשיא אוסטריה היינץ פישר, בעת קבלת פנים בלשכתו, ואף נפרד מראש הלשכה ומעו"ד קמפינסקי במילים העבריות "תודה רבה" (ראה צילום משותף עם הנשיא האוסטרי).

 

בתחילת אפריל אירחו הלשכה וקונסול גרמניה בישראל את יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט של מדינת נורדריין ווסטפליה, ד"ר רוברט אורט ואת 25 חברי הוועדה על גג הלשכה. ראש הלשכה בירך בידידותיות את האורחים שהשיבו בדברים חמים. נורד ריין ווסטפליה הינה אחת מהמדינות המרכזיות בגרמניה ובתחומה נמצאות ערים מרכזיות כמו קלן ודיסלדורף. בנוסף נשאו דברים יו"ר הועדה ליחסים עם גרמניה ואוסטריה, עו"ד מיכאל קמפינסקי ויו"ר הפורום הבינלאומי בלשכה, עו"ד גדעון פישר.

 

ביום 26 באפריל הגיעה לארץ משלחת של חברי ועדים מעשרה מחוזות של לשכת עורכי הדין בגרמניה לרגל יום השואה. בראש המשלחת עמד חבר מסור של הקהיליה המשפטית הישראלית,עו"ד אקהרט שפר, סגן נשיא הלשכה הפדראלית והממונה על יחסים בינ"ל  בלשכה הפדרלית הגרמנית עו"ד קיילין טינג וינרטו. את המשלחת ליוו הממונה על קשרי החוץ בלשכה, עו"ד הילי רג'ואן, יו"ר הועדה ליחסים עם גרמניה ואוסטריה עו"ד מיכאל קמפינסקי ורעיתו עו"ד ענת קמפינסקי. המשלחת ביקרה בכל האירועים המשמעותיים ליום השואה ביניהם הטקס המרכזי ביד ושם, "לכל איש יש שם" בכנסת ישראל, ובנוסף ביקרו במוזיאון יד ושם ואף הניחו זר. המשלחת גם ביקרה בבית המשפט העליון וזכתה להרצאה מרתקת מפי כב' הש' דנציגר. 

 

זהו הביקור השלישי של משלחת רמת דרג, במתכונת זו, שהותוותה על ידי סגן נשיא הלשכה הפדראלית בעבר, ד"ר נורברט ווסטנברגר. הביקור נערך במסגרת יישום אמנת הידידות שנכרתה לפני כעשר שנים בין הלשכות. יש לציין בהתרגשות כי למשלחת נלוו ארבעה עו"ד גרמניים שבאו לתמוך בחבריהם בביקור הקשה לאחר שהשתתפו בעבר במשלחות מסוג זה.

 

בקבלת פנים חגיגית שנערכה בבית הלשכה בתל אביב בנוכחות האורחים וכ-65 שופטים, אנשי אקדמיה ועו"ד ישראליים, ברכו בין היתר, ראש הלשכה, המשנה לראש הלשכה, עו"ד זכי כמאל, יו"ר הפורום הבינ"ל, עו"ד גדעון פישר ויו"ר הוועדה, עו"ד מיכאל קמפינסקי.

 

עו"ד זכי כאמל ציין בנאומו כי: "לימוד השואה אשר פקדה את העם היהודי במאה שעברה והכחידה ששה מיליון מבניו, גברים נשים וטף, בידי מכונה משומנת של רצח והרג שיטתי ומתוכנן באופן מפלצתי ומחריד, לימוד זה וההתעמקות בו הינם הדבר החשוב ביותר וחיוני מהמעלה הראשונה הן היסטורית, והן לעתיד אבל לצד חשיבותו של לימוד זה אני גורס כי גבולותיו של לימוד זה אינם צריכים להצטמצם לכדי לימוד הנרטיב ההיסטורי והשתלשלות הדברים הכרונולוגית מסקנות הכאובות הנובעות ממעשי הנאצים, אלא שחובה ושומה עלינו להרחיב את גבולותיו עד לדיון מעמיק והמפוכח ואמיתי בדבר הדרכים למניעת הישנות שואה בעולמנו היום,על כל מלחמותיו ומחלוקותיו. העמים הנאורים, למנוע שואה נוספת אם לא ישכילו לראות נכוחה וגם נכונה את תמונת המצב העדכנית באזורי הסכסוך בעולם בין אם זה באירופה או אפריקה או באזורנו - המזרח התיכון. לראות נכוחה ונכונה זה גם אומר להיות מוכן לצאת ללא דיחוי וללא ליאות למלחמת חורמה באלה המרשים ומתירים לעצמם בשם פונדמנטליזם דתי ,לאומי או אידיאולוגי  לרצוח, להרוג ולהשמיד את האחר והשונה רק עקב היותו שונה ואחר".

 

בין היתר השתתפו האורחים בשני ימי עיון שעסקו בניהול העצמי של הלשכות, הדין הגרמני והישראלי וכמובן- הנצחת השואה. במסגרת אלו ניתנה הרצאתו הייחודית והמלומדת של סמנכ"ל הלשכה עו"ד אלי נקר בנושא "הניהול העצמי של הלשכה בישראל". הרצאתו תתורגם לגרמניה ותפורסם בביטאון הלשכה הפדראלית.

 

עם סיום  האירועים, נתקבלו מכתבים רבים שהחמיאו ללשכה על הארגון, התכנים והאווירה. אכן, המשלחת זכתה ל"כבוד מלכים", כאשר לביקורה ב"יד ושם" התלווה מנהל המחלקה הבינלאומית של יד ושם, באופן אישי. השתתפות המשלחת , בין היתר, באירוע החשוב "לכל אדם יש שם", אליו מוזמנים רק ראשי המדינה- גרמה להם להתרגשות רבה. בעת הפרידה ציינו האורחים  את תרומתם של מנכ"ל הלשכה, עו"ד גיל סלומון, הסמנכ"ל אלי נקר, הממונה על קשרי החוץ בלשכה עו"ד הילי רג'ואן, מנהלת הכנס השנתי וממונה בכירה על ועדות, ימי עיון ואירועים בלשכה, עו"ד ורד לוי ורבים אחרים, כל אחד בתחומו - תרומה הראויה לכל שבח.

 

ראש הלשכה, יו"ר הפורום הבינ"ל ויו"ר הוועדה ציינו לאורך הביקור את גאוות הישראלים והגרמנים כאחד על כך שלצד הסלידה המשותפת מהפשעים הנוראיים שנעשו כנגד עמנו, נוצרה באורח מופלא, מתוך האפר והשברים, מערכת קשרים כה חמה בין שתי הלשכות.

 

חיפוש עו"ד :
משפחה
תחום עיסוק
אפליקציית
ספר עורכי הדין עכשיו להורדה לסמארטפון